Om Svolvær

Svolvær – lysets by, Norges minste storby og sentrum for kunst og kultur i Lofoten. Det skulle jo bare mangle at denne byen også skal ha sin egen musikkfestival på sommeren. 

Svolvær er definitivt stedet å være en sommerdag med sitt yrende havneliv og sine koselige butikker, kaféer og uterestauranter. Foruten å være omkranset av mektig natur er Svolvær også fylt av godbiter for de kunst- og kulturinteresserte. Her finnes flere gallerier, Nord Norsk kunstsenter og Lofoten Kulturhus.

Hva er Lamholmen?
Midt i Svolværs havnebasseng finner du øya Lamholmen. Et steinkast fra torget, hurtigrutekaia og sentrum. Her skal Lamholmenfestivalen arrangeres og store musikkopplevelser skal forenes med vakre og unike kulisser. Vi kan nevne rorbuer, brygger, hjell og vakre lofotfjell – deriblant den majestetiske Svolværgeita.
Alt vil foregå utendørs på den store plassen mellom Anker Brygges rorbuer og Rica Hotell Svolvær.

Det vil bli satt opp en stor scene, flere telt med uteservering og grilling og vi innehar alle rettigheter. Selv om det er første gang dette arrangeres, og vi foreløpig består av en liten (dog veldig engasjert) festivalkomité, skal vi love dere at vi gjør alt vi kan for å skape ekte sommerstemning og for at Lamholmen skal være «the place to be».
Det kan jo nevnes at på denne tiden er den lyse Nord-Norske sommernatta fortsatt med oss. Ønsket er å kunne gjøre dette til en tradisjon og en årlig folkefest.

historie6
Gamle Svolvær – i midten av bildet ser du øya Lamholmen


Historien om Lamholmen
Lamholmen har også en lang historie og har vært bebodd helt tilbake til tidlig 1800 tall. Øya har historisk sett hatt en sentral rolle i Svolvær. Her har vært flere fiskemottak, trandamperi, tønnefabrikk samt rorbuer, fjøs og bolighus.
Det var hektisk aktivitet på øya på den tida som dreide seg om produksjon av saltfisk og tørrfisk. Lofotskrei ble hengt på hjell eller saltet i stabler inne på en av bryggene. Fra bryggene ble de ferdige produktene pakket og eksportert til utlandet. Tørrfisken ble i all hovedsak eksportert til Italia, mens saltfisken ble solgt til Spania, Portugal og Brasil.

For de overtroiske kan det kanskje tenkes at her finnes mer publikum enn det øyet kan se? Dersom du ønsker å lese mer om Lofotens historie kan du trykke her.

Fakta om Svolvær :
– ligger 68° nord
– har daglig anløp av Hurtigruten
– er Lofotens største befolkningssted
– ligger i kommunen Vågan i fylket Nordland
– Svolvær lufthavn, Helle, har daglige avganger til Bodø og Leknes
– det finnes daglige avganger med hurtigbåt til Bodø og Hamarøy
– er smekkfull av attraksjoner, opplevelser og overnattingssteder

 

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS