Reidar Brendeland & Vestlandsfanden

Reidar Brendeland er en av norges beste og fineste låtskrivere. ”Plukka plommer i Hardanger” og ”For livets glade gutter går solen aldri ned” er bare to av mange hundre låter skrevet av Reidar Brendeland. Mange av disse sangene er blitt folkeeie.

Reidar Brendeland skriver viser om og for gutta på golvet, damene bak disken, snekkeren, bilmekanikeren og de som holder hjulene i gang. Vanlige folk som får samfunnsmaskineriet til å rusle å gå. Han er en talsmann for «de manuelle» Han skriver sanger som handler om den virkelige verden. Ofte med et skråblikk og humoristisk, ettertenksom vri. 

promo fargeDu vil bli overrasket over hvor mange sanger du husker når du lytter til sanger skrevet av Reidar Brendeland. I 38 år har han vært frontfigur og sjef, med store bokstaver, i folk-rock bandet Vestlandsfanden.

Vestlandsfanden
Når folk-rock bandet Vestlandsfanden kommer dundrende langs veien med følget sitt er det bare å låse dørene – eller hive seg med på moroa. Med sitt ekstremt smittende humør og svingende folkrock risikerer du å havne ut på golvet og opp på bordet før du har fått sukk for deg. Musikere med lang fartstid og solid stayerevne leverer varene hver gang. Med Reidar Brendeland i front er dette et av Norges beste og mest underholdene folk-rock band. Med over 3000 spillejobber i bagasjen og 16 album utgivelser er bandet klar for sitt 38 spilleår. Det er enestående i norsk underholdningsbransje. Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har vært sammenhengende på landeveien siden 1979 og brøytet vei for en rekke beslektede band. Det er bare en stor forskjell. Både stilen og materialet er originalt. Dessuten er Vestlandsfanden et fullblods folk-rock band som blåser de fleste kopier av banen allerede i første sving. Når bandet kommer til oppløpet er de fleste konkurrenter
enten forsvunnet i røyken eller gått i garderoben. 

Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har aldri vært bedre.

Her er et YouTube klipp med bandet

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS