Donkeyboy

Kent, Cato, Peter og Thomas er tilbake! Siden oppstarten for snart et ti år siden har donkeyboy toppet lister, og vunnet hjerter og priser med sitt særegne sound.

 

Debutsingelen Ambitions skapte pop-historie, og siden har det gått slag(er) i slag(er) med suksess-singler som blant annet Sometimes, City Boy, Triggerfinger og Crazy Something Normal. Hitlåtene, og albumene Caught In A Life (2009), Silver Moon (2012) og Lost (2016), har tilsammen høstet inn 32 platinatroféer, og til nå streamet svimlende 200 millioner ganger, bare i Norge.

Kaleidscope er en forfriskende musikalsk kollisjon mellom indierock og synthpop, med
et luftig lydbilde som får bygge seg opp over drømmende synther. Moderne, men analog, skylder låten mye av sin eksistens til et keyboard fra 1983 som Sundberg-brødrene fant bortgjemt på loftet i barndomshjemmet, etterfulgt av innkjøp av «en haug med analoge synther». Nytt og gammelt blandes og tilfører noe tidløst i musikkens DNA.

«Det var inspirerende å bruke de gamle instrumentene, og på Kaleidoscope droppet vi digitale plug-ins og kjørte helt analogt» forklarer Cato. «Lydbildet og følelsene Kaleidscope gir er et skritt i retning av en ny stil, et nytt kapittel, for donkeyboy -soundet». Der et kaleidoskop, med enkle grep, fremstiller optiske illusjoner, fremstiller donkeyboy, med et uplanlagt nikk til låttittelen, leken musikk under stadig forandring. Kaleidoscope kom ut 15 september.

Her er musikkvideoen til Kaleidoscope

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS