Big Mountain

Big Mountain er et amerikansk band som slo gjennom i starten av -94 med en cover versjon av Peter Frampton's « Baby, I Love Your Way» som ble en Top 10 hit single i USA , nådde no. 6 på Billboard Hot 100 i USA og no. 1 på Mainstream Top 40 og no. 2 i Storbritannia.

logo bigmountain
Dannelsen av Big Mountain Band startet i San Diego i 1986 som det Californiabaserte reggae bandet Rainbow Warriors. Den da kommende hovedsangeren Joaquin Quino McWhinney begynte samtidig som vokalist i bandet Shiloh.
Quino's interesse for reggae startet etter å ha sett en dokumentar om Bob Marley og Rastafari i 1989, og bandet hans Shiloh sikret sin første platekontrakt da de ga ut sitt første album med tittelen «California Reggae». I 1991 endret bandet navnet til Big Mountain som de hentet fra navnet på et urbefolket amerikansk reservat i Arizona.
Den orginale lineup'en var en sekstett som besto av Quino, Lynn Copeland, Gregory Blakney, Jerome Cruz , Manfred Reinke og Lance Rhodes.
Bandet fikk sin først hit med låten «Touch My Light» våren -93, en singel som kom fra deres debutalbum «Wake Up»!
I forkant av bandets andre album Unity i -94 sluttet både Blakney, Cruz, Reinke og Rhodes i bandet mens Quino McWhinney og Copeland fant erstattere i Tony Chin, Carlton Davis, Michael Hyde , Billy Stoll, og James McWhinney.
Etter denne endringen fikk bandet massiv spilletid på alle de store radiostasjonene og låten «Baby, I Love Your Way» som var inkludert i soundtracket til filmen «Reality Bites» endte som no. 6 på Billboards Top 100 og ble no. 2 på Storbritannias Single-liste.
Oppfølgeren «Sweet Sensual Love» nådde no. 51 i Storbritannia mens albumet Unity gikk over til å selge over en million plater internasjonalt. Big Mountains oppfølger Get Together ble en Top 5 hit i Brasil og Norge!

Her er en YouTube video med bandet:

Bandet opptrådte på Reggae Sunsplash festivalen i Jamaica både i 94 og 95 og de gav ut sine 6 neste album mellom 1998 og 2007. Etter 10 år på turne bestemte bandet seg for å ta en pause i 2005.
I denne perioden mellom 2005 til 2013 opptrådte Big Mountain Band kun ved noen få internasjonale arrangementer og utvalgte veldedige formål. I dag består bandet av Quino, Paul Kastick, Richard Campbell, Chissy Chisholm and Michael Ortiz og i 2016 slapp de sitt første album på 14 år med tittelen Perfect Summer.
Det multi platinum-selgende Reggae bandet Big Mountain annonserte sin retur på veien i 2017. Etter dette har de turnert India, New Zealand, Australia, Asia, Stillehavsøyene, Øst- og Vest Europa med avslutning i Brasil sist november.
Deres siste Album «Perfect Summer» er gitt ut på verdensbasis digitalt. Bandet har solgt over 40 millioner kopier av sine utgitte album og hits. De siste 24 månedene har de 600 000 månedlige streams via Spotify noe som gjør «Baby I Love Your Way» til en av de aller største og mest velkjente låtene i musikkhistorien.
Fredag den 3 August 2018 - sørger de for Karibisk stemning på Lamholmen i Svolvær når de entrer scenen med sitt fantastiske Reggae reportuar!

Vi kan nesten ikke vente!! Kan du...?

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS