SLADE

SLADE er uten tvil et av de mest spennende bandene fra Storbritannia de siste 30 år! Med sin unike blanding av perfekt pop-rock'n'roll, uhørt prangende fremtoning & ablegøyer og intet mindre enn 23 Top-20 singler derav 6 no. 1 hits og 6 hit-album er SLADE en fast favoritt i pop-fansens hjerter over hele verden.

Deres fantastiske karriere spenner over 3 tiår med et utall evigvarende sanger fra oppstarten i 1966 med turneer over hele Storbritannia og Europa forøvrig. Som fast konsertattraksjon har de enda en fremtredende rolle som det mest kjente glamrock-band fra 70-tallet. De var på sitt beste når de utnyttet sine røtter med elementer av enkel allsangpreget poprock. På toppen av sin karriere var SLADE det mestselgende bandet i England. Få utenlandske band har dessuten hatt så mange hits i Norge som Slade. Noen av de mest kjente sangene er Merry Xmas Everybody, My oh My og Far Far Away som fremdeles spilles mest på radio.

Meget få band fra 70 tallet har den originale besetningen 100% inntakt og Slade er blant dem som har hatt utskiftninger. Bassist Jim Lea er erstattet med John Barry som opprinnelig spilte i et kjent engelsk band fra samme periode med navnet MUD, mens den originale vokalist Noddy Holder hoppet av bandet på 80 tallet - og valgte en karriere som TV vert. Noddy er erstattet med hans stemmebror Mal McNulty som tidligere har vært vokalist i The Sweet.

Lørdag 5 august 2017 får vi anledning ti å høre de på Lamholmenfestivalen i Svolvær!

Her er en liten forsmak på hva som kommer...

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS