Pål Angelskår

Pål Angelskår (f. 1973) er  musiker og forfatter fra Oslo, som er mest kjent som vokalist, gitarist og låtskriver i bandet  Minor Majority. 

Med låter som: “Dancing in the backyard”, “She Gave Me Away”, “(In That) Premature Way”, “Come Back to Me” og “Supergirl” var de med på å definere det første tiåret i det nye årtusenets musikalske Norge. Bandet har også en stor tilhengerskare i Europa. I 2006 vant Minor Majority spellemannsprisen i kategorien “beste popgruppe” med plata “Reasons to Hang Around”.

Angelskår solodebuterte i 2012 til gode kritikker med plata “Follow Me”. Spesielt tittelsporet ble trukket frem som en ny klassiker i mannens etter hvert fyldige katalog. “Follow Me” ble også sluppet i Tyskland og Frankrike. Den 28 August, 2015, slapp Angelskår sitt andre soloalbum: “The Cellar Door Was Open, I Could Never Stay Away”. Platen er kanskje Angelskårs mest varierte siden debutplaten til Minor Majority i 2001. Singelen “Go Get Lost” er en spretten pop-låt som allerede har rotert en stund på B-lista til NRK P1. Singel nummer to: “Lifeline”, er en melodisterk folk/poplåt som høres ut som om den kunne kommet ut av ermet til T Bone Burnett. “Lifeline” ble i mai trukket frem av Aftenposten som en av de beste nye låtene akkurat nå.

“The Cellar Door Was Open…” er en leken og detaljrik plate som burde være et must for alle som liker Angelskårs gamle band Minor Majority. Den viser imidlertid også at Angelskår er i ferd med å finne et distinkt og eget utrykk i skjæringspunktet mellom folk og pop/rock.

På “Follow Me”-turneen fikk vi svært gode tilbakemeldinger på konsertene. Bandet Angelskår har med seg er alle erfarne musikere som har turnert med egne og andres band i en årrekke. Resultatet er et utpreget dynamisk orkester som sjonglerer ubesværet mellom de skjøreste folk-ballader, melankolsk popmusikk og tung, klassisk rock.

Angelskår har lovet å spille sanger fra hele katalogen sin, det vil si at vi får høre både Minor Majority låter og solo-materiale. Alt i en helt ny innpakning

YouTube video med Pål Angelskår

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS