Jarle Bernhoft & The Fashion Bruises

Sangeren, multiinstrumentalisten og komponisten Bernhoft startet sin solokarriere i 2008 med albumet «Ceramik City Chronicles», som gikk rett inn på en sterkt fjerdeplass på listene. Årene fremover turnerte han landet rundt, opparbeidet seg et imponerende liverykte og bygde samtidig et trofast publikum.

I januar 2011 slapp Bernhoft sitt andre studioalbum «Solidarity Breaks». Albumet befestet Bernhoft sin posisjon og lå høyt på listene resten av året. Før året var oppe slapp Bernhoft albumet «Walk With Me – Live at Chateau Neuf» med KORK. 

Bernhoft ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2011 og vant i tillegg klassen mannlige artist for «Solidarity Breaks».

De siste årene har Bernhoft jobbet iherdig med sin internasjonale karriere. Det har blant annet ført til opptredner på de amerikanske tv-showene Conan og Ellen DeGenres Show hvor han fremførte hiten

, flere utsolgte turnéer og ekstatiske kritikker over hele verden.

Den 25. april 2014 slapp Bernhoft sitt tredje studioalbum,

" fikk Bernhoft sin beste radioplassering noensinne.

"Islander" er blant annet inspirert av svensk pop, Stevie Wonder og Sly Stones banebrytende soul og Carole Kings intrikate folkrock. Albumet ble spilt inn på Isle of Wight utenfor England og er produsert av Paul Butler, kjent for sitt samarbeid med Michael Kiwanuka og Devendra Banhart.

Innspillingen av albuet har foregått på "den gamle måten", uten den tryggheten moderne studioverktøy og teknologi gir, men med en impusivitet og løshet som gir plata en fyldigere og rikere sonisk tekstur. "Islander" står fram som et album der Bernhoft tør å forestille seg på nytt hva som er mulig innen popmusikken. Tekstene oser av virkelighetens ofte hjerteskjærende råskap, men også av en sjelfull positivitet.

– Da jeg skrev "Islander" dukket det opp mange referanser til båter, vann og broer i tekstene. Det var nesten som om jeg sa: "Hei, hopp om bord. Jeg skal ta deg med på en tur og den neste timen vil du forhåpentligvis slippe å tenke på problemer." Det er et sånt album jeg hadde mest lyst til å lage, et album der sangene er oppløftende og som kanskje kan gi lytteren en ny form for håp, sier Bernhoft.

Gjev nominasjon
Med «Islander» ble Bernhoft beæret med nominasjon for årets beste R&B-album under verdens største musikk-prisutdeling, Grammy Awards. Utdelingen fant sted 9. februar 2015 i USA, og Bernhoft kjempet (som eneste ikke- amerikanske artist) mot Toni Braxton & Babyface, Aloe Blacc, Robert Glasper Experiment og Sharon Jones & The Dap-Kings.

Bernhoft stakk nylig stakk av med EDVARD-prisen for albumet «Islander». Juryen skriver blant annet: «Bernhoft står med ”Islander” for fjorårets beste fest. En fest som strekker seg langt utover 2014 og Norges landegrenser.»

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS