Hekla Stålstrenga

Kunstnerisk er Hekla Stålstrenga unik: Få andre norske band spiller folkemusikkinspirert musikk som egner seg likegodt til fest for 6.000 publikummere som til den intime kveldskonserten. Musikken er jordnær, ektefølt, livlig og energisk: Vi ser i dag ingen andre norske band som gjør folkemusikkinspirert populærmusikk som Hekla.

Hele 12 uker på a-lista på NRK P1 høsten 2012 med låta ”Folketonen” og hit-en ”Har du fyr”, har gjort Hekla Stålstrenga til ett av Norges favorittband. Sommeren 2013 ruller ”Båtbygger Jo” på radio, og 20. september slippes Heklas tredje album ”Dyrandé”. Også dette albumet inneholder såre ballader og livlige riff – alt i ekte Hekla-stil!
Bandet består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskriver), Tore Bruvoll (gitarer og låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskriver), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer).

Bandet er helnordnorsk og opptatt av å ivareta de nordnorske sangtradisjonene og skattene som der finns, så vel som å skape ny musikk til gamle tekster. Samtlige medlemmer er profesjonelle og høyt profilerte musikere som nyter stor respekt nasjonalt og internasjonalt innenfor sin sjanger.
NRK hadde 24. april 2013 premiére på ”Reinhekla Magi”, en livlig ektefølt dokumentar om bandet.

Youtube video med Hekla Stålstrenga

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS