Donkeyboy

Kent, Cato, Peter og Thomas er tilbake! Siden oppstarten for snart et ti år siden har donkeyboy toppet lister, og vunnet hjerter og priser med sitt særegne sound.

Les mer …

Informasjon om festivalen

Vi lover fantastisk sommerstemning!
Lamholmenfestivalen finner sted i Norges minste storby, Svolvær. Festivalområdet ligger midt i Svolvær havn på den lille øya Lamholmen. Omkranset av hav og vakre lofotfjell og mellom ekte rorbuer skal det holdes konserter over to dager med totalt åtte artister.

Les mer …

Om Svolvær

Svolvær – lysets by, Norges minste storby og sentrum for kunst og kultur i Lofoten. Det skulle jo bare mangle at denne byen også skal ha sin egen musikkfestival på sommeren. 

Svolvær er definitivt stedet å være en sommerdag med sitt yrende havneliv og sine koselige butikker, kaféer og uterestauranter. Foruten å være omkranset av mektig natur er Svolvær også fylt av godbiter for de kunst- og kulturinteresserte. Her finnes flere gallerier, Nord Norsk kunstsenter og Lofoten Kulturhus.

Hva er Lamholmen?
Midt i Svolværs havnebasseng finner du øya Lamholmen. Et steinkast fra torget, hurtigrutekaia og sentrum. Her skal Lamholmenfestivalen arrangeres og store musikkopplevelser skal forenes med vakre og unike kulisser. Vi kan nevne rorbuer, brygger, hjell og vakre lofotfjell – deriblant den majestetiske Svolværgeita.
Alt vil foregå utendørs på den store plassen mellom Anker Brygges rorbuer og Rica Hotell Svolvær.

Det vil bli satt opp en stor scene, flere telt med uteservering og grilling og vi innehar alle rettigheter. Selv om det er første gang dette arrangeres, og vi foreløpig består av en liten (dog veldig engasjert) festivalkomité, skal vi love dere at vi gjør alt vi kan for å skape ekte sommerstemning og for at Lamholmen skal være «the place to be».
Det kan jo nevnes at på denne tiden er den lyse Nord-Norske sommernatta fortsatt med oss. Ønsket er å kunne gjøre dette til en tradisjon og en årlig folkefest.

historie6
Gamle Svolvær – i midten av bildet ser du øya Lamholmen


Historien om Lamholmen
Lamholmen har også en lang historie og har vært bebodd helt tilbake til tidlig 1800 tall. Øya har historisk sett hatt en sentral rolle i Svolvær. Her har vært flere fiskemottak, trandamperi, tønnefabrikk samt rorbuer, fjøs og bolighus.
Det var hektisk aktivitet på øya på den tida som dreide seg om produksjon av saltfisk og tørrfisk. Lofotskrei ble hengt på hjell eller saltet i stabler inne på en av bryggene. Fra bryggene ble de ferdige produktene pakket og eksportert til utlandet. Tørrfisken ble i all hovedsak eksportert til Italia, mens saltfisken ble solgt til Spania, Portugal og Brasil.

For de overtroiske kan det kanskje tenkes at her finnes mer publikum enn det øyet kan se? Dersom du ønsker å lese mer om Lofotens historie kan du trykke her.

Fakta om Svolvær :
– ligger 68° nord
– har daglig anløp av Hurtigruten
– er Lofotens største befolkningssted
– ligger i kommunen Vågan i fylket Nordland
– Svolvær lufthavn, Helle, har daglige avganger til Bodø og Leknes
– det finnes daglige avganger med hurtigbåt til Bodø og Hamarøy
– er smekkfull av attraksjoner, opplevelser og overnattingssteder

 

Overnatting

Kanskje noen av dere allerede har oppdaget det, men til alle våre tilreisende festivalgjester vil vi informere om at flere av våre hoteller og rorbuanlegg i Svolvær og området rundt begynner å bli fullbooket til denne helgen.

Les mer …

Frivillig på festivalen

Sees vi her i sommer?

Vil du bidra til å skape musikkfestival i Svolvær? For at Lamholmenfestivalen skal bli så bra som overhodet mulig trenger vi glade og engasjerte folk som kan stille opp som frivillige.

Les mer …

Program 2016

Her følger årets program i rekkefølgen artistene går på scenen.
Vi gleder oss stort til en fantastisk artistrekke og god stemning i Nordnorsk natur.

Les mer …

Kontakt informasjon

Lamholmenfestivalen AS
Lamholmen
8300 Svolvær
Tlf.: 76 06 64 80 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Festivalsjef: Allis Olufsen                      Markedsføring: Oddrun Glad
Tlf: 0047 901 40 513                               Tlf: 0047 979 83 096Program

Vi gleder oss stort til en fantastisk artistrekke og god stemning i Nordnorsk natur.

Her er en kjapp oversikt over hvem som spiller de forskjellige dagene.

Les mer …

Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS